050 3128731     INFO@SMANTVLOEREN.NL

Parket op vloerverwarming is een ideale combinatie van warmte, comfort en een schitterende vloer!

Smant Vloeren Groningen zorgt voor de beste materialen en een nauwgezette werkvoorbereiding, zodat u uw parket probleemloos op vloerverwarming kunt laten leggen.

Tot voor kort dacht men dat hout, doordat het blijft werken, niet te combineren was met vloerverwarming. Nu weten we gelukkig wel beter! Zelfs bij een houten vloer kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming inzetten. Daarmee zijn uw keuze mogelijkheden een stuk ruimer geworden: u bepaalt zelf of u voor vloerverwarming kiest, ook als u een houten parketvloer wenst.

Vloerverwarming onder uw houten vloer?

1. Zijn alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming?
Nee, niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Sommige houtsoorten zijn niet geschikt, of nog niet getest. Maar de meest populaire houtsoorten zoals eiken, noten, kambala en afzelia zijn uitstekend met vloerverwarming te combineren.

2. Is het wel verantwoord om hout op vloerverwarming te plaatsen?
Ja. Veel mensen denken ten onrechte dat vloerverwarming te warm is voor hout. Al onze parketsoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming, hebben een zware test doorstaan. Ze zijn getest met water dat bij het binnengaan van het systeem een temperatuur had van 40C. Dat is veel heter dan voor dagelijks gebruik nodig is. De meeste nieuwe vloerverwarmingssystemen zijn zelfs begrensd op 37C. En toch kwamen deze vloeren probleemloos door de test. U hoeft dus alleen nog te letten op de omstandigheden die voor elke houten vloer van belang zijn. Zo is het belangrijk dat de relatieve luchtvochtigheid in de woning bij voorkeur tussen de 50% en 65% ligt.

3. Hout heeft een isolerende werking. Heb ik dan voldoende rendement van de vloerverwarming?
Het klopt dat hout trager warm wordt dan bijvoorbeeld een plavuis. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Dit betekent dat u vloerverwarming in combinatie met hout anders zult gebruiken dan in combinatie met plavuizen. Het resultaat is dat hout op vloerverwarming voor een constante comfortabele temperatuur zorgt.

4. Zijn alle vloersystemen geschikt voor vloerwarming?
Nee niet allemaal. Massief hout is hiervoor bijvoorbeeld niet geschikt. Maar het overgrote deel van onze collectie is wel uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een topper in dit opzicht is de duoplank. Deze planken zijn opgebouwd uit verschillende kruislings verlijmde lagen. Hierdoor wordt werking van het hout in de breedte teruggebracht tot een minimum, waardoor de vloer heel stabiel is. Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk.

5. Zijn er regels waar ik mij aan moet hout m.b.t. het gebruik van parket op vloerverwarming?
Bij nieuw aangelegde systemen is het van belang dat u de opstook- en afkoelprocedure uitvoert. Het is belangrijk dat de vloerverwarming op een constante temperatuur gehouden wordt. Dat levert u het beste rendement op. Bovendien is een constante temperatuur van het hout ook het meest comfortabel voor uw leefklimaat.

6. Ik heb een appartement met vloerverwarming en ik ben verplicht om een ondervloer te plaatsen die het contact geluid met 10db reduceert. Bestaat er een houten vloer die zwevend geplaatst kan worden op vloerverwarming?
Jazeker, in verschillende uitvoeringen zelfs. In onze showroom kunnen wij u deze laten zien.

7. Ik heb een vloerverwarmingssysteem van 10 jaar of ouder. Kan hier ook een houten vloer op verlijmd worden?
In principe is dit geen probleem. In sommige gevallen voeren wij een speciale voorbehandeling uit op de cementdekvloer. Wel raden wij aan om contact op te nemen met uw installateur. Die kan bepalen of uw systeem geschikt is, of dat er aanpassing nodig is.

8. Zijn er speciale soorten lijm of voorbewerking nodig om vloerverwarming te plaatsen?
De lijmen die Smant houten vloeren gebruikt zijn speciaal getest voor parket op vloerverwarming. Wij bekijken bij u ter plaatse welk materiaal het meest geschikt is en inspecteren de ondervloer om te bepalen of die geschikt is voor het verlijmen van parket. Is dit niet het geval, dan krijgt de ondervloer een speciale voorbehandeling om hem alsnog geschikt te maken.

9. Hoeveel garantie krijg ik?
Op al onze vloeren geven wij een volledige garantie van 5 jaar. Dit geldt dus ook voor parket op vloerverwarming.

10. Wat is het rendement van de vloerverwarming met parket?
Vloerverwarming kan alleen bij parket met een dikte van maximaal 22 mm. De warmteweerstand van de vloer zelf mag niet meer dan 0,14 m2K/W bedragen. Anders draagt de vloer te weinig warmte over. In het algemeen geldt: hoe dunner de vloer, hoe meer warmte hij doorlaat. Exacte cijfers verschillen per houtsoort.
 

 

 

CONTACT

Hoendiep 97D-3
9718 TE Groningen
Tel. 050-3128731
info@smantvloeren.nl

(LET OP: navigeer naar HOENDIEP 99. Pand tegenover Profijt meubel / Bruynzeel keukens)

OPENINGSTIJDEN

Maandag     gesloten
Dinsdag       10:00 – 17:00
Woensdag   10:00 – 17:00
Donderdag  10:00 – 17:00
Vrijdag          10:00 – 17:00
Zaterdag      10:00 – 17:00
Zondag         gesloten

PARKEREN

Bij Smant Vloeren kunt u
GRATIS PARKEREN