050 3128731     INFO@SMANTVLOEREN.NL

Uw vloer behandelen met olie, was of lak?

Spelende kinderen, Huisdieren, hoge hakken: op uw houten vloer wordt geleefd. Afhankelijk van uw leefsituatie en leefomgeving is het de belangrijk om te kijken welke behandeling uw houten vloer nodig heeft.

Voor het behoud van uw houten vloeren kunt u hieronder lezen wat olie, was of lak kunnen doen.

Olie
Vloerolie is gemaakt van zeer dunne lijnzaad. Wanneer de natuurlijke vloerolie op de houten vloer wordt aangebracht wordt het hout als het ware verzadigd zonder een toplaag te vormen. Deze natuurlijk vloeroliën versterken de structuur en kleur van het hout en zorgen voor een sterk en slijtvast oppervlak. Omdat olie mat is, zijn krassen veel minder te zien. Wel is het zo dat naarmate de houten vloer langer ligt, deze schraler wordt. Dit kan eenvoudig verholpen worden door de vloer te onderhouden met de daar voor bestemde onderhoudsproducten. Hiermee voedt en beschermt u de vloer.

Was
Was is een natuurlijk voedend product en geeft uw houten vloer een mooie glanzende laag. Was of hardwax is op basis van olie gemaakt. Bij de afwerking trekt de olie in het hout en blijft de was op het hout liggen, waardoor er een filmlaagje op uw houten vloer ontstaat. Dit filmlaagje zorgt er voor dat de poriën van de vloer gesloten blijven en voorkomt dat vloeistoffen direct in het hout kunnen dringen. Een houten vloer die met was is afgewerkt heeft wat onderhoud nodig en het liefst opgeboend te worden met een boenmachine. Tevens is het van belang om periodiek de bovenste waslaag te vervangen door de oude laag te verwijderen, zodat daarna een nieuwe waslaag aangebracht kan worden. Na deze behandeling ziet uw vloer er weer uit als nieuw.

Lak
Een houten vloer die van drie tot vier lagen lak is voorzien gaat jarenlang mee. Omdat lak gevoelig is voor krassen is het minder geschikt voor mensen die honden hebben. Ook zijn krassen op een gelakte vloer niet plaatselijk bij te werken. Door de houten vloer te behandelen met de daarvoor bestemde onderhoudsmiddelen kunt u de krassen wel minder zichtbaar maken. U dient de vloer altijd eerst grondig te reinigen voordat u de vloer gaat opknappen.

Vroeger stond lak niet zo goed aangeschreven, maar tegenwoordig is dat wel anders. Zo is de moderne watergedragen lak mat, helder en over het algemeen sneldrogend en reukloos. 

CONTACT

Hoendiep 97D-3
9718 TE Groningen
Tel. 050-3128731
info@smantvloeren.nl

(LET OP: navigeer naar HOENDIEP 99. Pand tegenover Profijt meubel / Bruynzeel keukens)

OPENINGSTIJDEN

Maandag     gesloten
Dinsdag       10:00 – 17:00
Woensdag   10:00 – 17:00
Donderdag  10:00 – 17:00
Vrijdag          10:00 – 17:00
Zaterdag      10:00 – 17:00
Zondag         gesloten

PARKEREN

Bij Smant Vloeren kunt u
GRATIS PARKEREN